O le Chlorpyrifos, ose vaila'au fa'aoga lautele, e fa'aolaina ona a'afiaga e ala i se fa'agasologa lavelave fa'aola.Se'i tatou su'esu'e i le lavelave o le auala e aveesea ai e lenei vaila'au iniseti.

faʻafefea ona faʻaumatia e chlorpyrifos iniseti

Le Faiga Faʻatino: Faʻalavelave Neurotransmission

I lona totonugalemu, o le chlorpyrifos e faʻalavelave i le tino o iniseti.E ala i le taofiofia o le gaioiga o le acetylcholinesterase, o se enzyme taua mo le neurotransmission, e faʻalavelaveina ai le fesoʻotaʻiga i le va o sela neura.

Sa'iliga o le Fa'alavelave: Ose Fete'ena'iga Mata'utia mo Iniseti

Pe a faʻaalia, e faʻafefe e iniseti chlorpyrifos e ala i a latou cuticles poʻo faiga faʻafefe.I totonu o le tino o le iniseti, o le chlorpyrifos o loʻo fusifusia e le mafai ona toe faʻafoʻiina i le acetylcholinesterase, ma faʻaleagaina ai.

Vave vave o Fa'ailoga: Fa'aaliga o Ona

O a'afiaga o le chlorpyrifos oona e vave fa'aalia i iniseti.Latou te o'o i le pipili, tetete, ma i'u ai i le oti.O lenei vave amata o fa'a'ailoga ua fa'ailoa mai ai le malosi ole chlorpyrifos e fai ma iniseti.

Aafiaga o le Siosiomaga: Faʻapaleni le Lelei ma le Saogalemu

E ui o le chlorpyrifos e pulea lelei le faitau aofaʻi o faʻamaʻi, o lona faʻaaogaina e faʻatupu ai popolega e uiga i le siosiomaga ma le soifua maloloina o tagata.O le fa'atumauina o le fa'alapotopotoga i totonu o le si'osi'omaga ua fa'amamafaina ai le mana'omia o faiga fa'atatau.

chlorpyrifos fasiotia iniseti

Su'esu'ega Fa'atulafonoina: Fa'atalanoaina atugaluga o le Saogalemu

I tausaga talu ai nei, ua suʻesuʻeina e le au pulega faʻatulafonoina le faʻaaogaina o chlorpyrifos ona o ona tulaga lamatia.E tele atunu'u ua fa'atinoina tapula'a po'o fa'asa tonu i lona fa'aogaina, ma fa'amamafa ai le taua o isi ta'iala tau fa'ama'i fa'ama'i.

Vaaiga i le Lumana'i: Fa'afouga i le Puleaina o Fa'ama'i

A'o sailia e le alamanuia fa'ato'aga ni vaifofo gafataulimaina, o lo'o su'esu'e e le au su'esu'e ni auala fou e puipuia ai fa'ama'i.Mai meaola fa'aola i faiga fa'ato'aga sa'o, o le lumana'i o le puleaina o manu fa'ama'i o lo'o i ai le folafolaga mo le fa'aitiitia o le fa'alagolago i vaila'au iniseti pei o chlorpyrifos.

Fa'ai'uga: Deciphering Chlorpyrifos 'Lethal Effectiveness

I se aotelega, o le chlorpyrifos e galue e ala i le faʻalavelaveina o le neura o iniseti, e oʻo atu ai i le pipili ma iʻu ai i le oti.E ui ina lelei, o lona fa'aogaina e mana'omia ai le va'ava'ai toto'a i le si'osi'omaga ma le saogalemu.I le va'aiga i luma, o le fa'agasologa o tekonolosi fa'ato'aga fa'ama'i e maua ai le fa'amoemoe mo se faiga e sili atu ona gafataulimaina i le puleaina o fa'ama'i fa'ato'aga.


Taimi meli: Mati-22-2024
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou