O le eseesega tele i le va o le glyphosate ma le paraquat o loʻo taoto i la latou faiga o gaioiga ma faʻaoga:

Faiga Fa'atino:

Glyphosate: E galue e ala i le taofia o se enzyme o loʻo aʻafia i le tuʻufaʻatasia o mea taua amino acids, ma faʻalavelaveina ai le gaosiga o porotini i totonu o laʻau.O lenei gaioiga e oʻo atu ai i aʻafiaga faʻapitoa, e mafua ai ona magumagu ma mamate laau mai totonu i fafo.

Paraquat: E galue e pei o se vaila'au fa'afeso'ota'i e le filifilia, e mafua ai le mago vave ma le oti o aano o la'au lanu meamata pe a fa'afeso'ota'i.E fa'alavelaveina e le Paraquat le photosynthesis e ala i le fa'atupuina o fa'ama'i fua oona i chloroplasts, e o'o atu ai i le fa'aleagaina o le tino ma le mate o la'au.

Filifiliga:

Glyphosate: Ose vaila'au fa'apitoa e fa'aumatia ai le tele o la'au, e le gata i le mutia ma lau laula'au.E masani ona faʻaaogaina i faʻatoʻaga, faʻafanua, ma nofoaga e le o ni mea totō.
Paraquat: Ose vaila'au e le filifilia e fa'aumatia ai le tele o aano o la'au lanu meamata pe a fa'afeso'ota'i.E masani ona fa'aaogaina i nofoaga e le o fa'ato'aga, e pei o vao i nofoaga tau alamanuia, i autafa o auala, ma nofoaga e le o ni fa'ato'aga.

O'ona:

Glyphosate: E manatu e maualalo le oona i tagata ma manu pe a faʻaaogaina e tusa ai ma faʻatonuga o igoa.Peita'i, o lo'o fa'aauau pea felafolafoaiga ma su'esu'ega e fa'atatau i a'afiaga tau si'osi'omaga ma le soifua maloloina.
Paraquat: E sili ona oona i tagata ma manu ma e mafai ona mafua ai le oona ogaoga pe a 'ai pe mitiia i le pa'u.Ona o le maualuga o le oona, o le paraquat e noatia i tulafono faatonutonu ma le taulimaina o puipuiga.

Tumau:

Glyphosate: E masani ona faʻaleagaina vave i le siʻosiʻomaga, faʻalagolago i mea taua e pei o le eleele, vevela, ma gaioiga microbial.
Paraquat: E itiiti le tumau i le siʻosiʻomaga pe a faʻatusatusa i le glyphosate ae e mafai lava ona tumau i le palapala ma le vai i lalo o nisi tulaga, e faʻaalia ai ni lamatiaga i meaola e le o faʻatatauina.

I se aotelega, e ui o le glyphosate ma le paraquat o loʻo faʻaaogaina tele i le herbicides, e eseese i latou auala o gaioiga, filifiliga, oona, ma le faʻaauau, e faʻaogaina ai mo faʻaoga eseese ma taʻiala tau pulega.


Taimi meli: Apr-30-2024
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou