E tusa ai ma tala fou, o le Delhi High Court o le a taofia le faʻatinoina o le faʻaaliga a le malo tutotonu i le faʻatapulaʻaina o le faʻaaogaina o le herbicide glyphosate mo le tolu masina.

 

 

Na fa’atonu e le fa’amasinoga le malo tutotonu ina ia toe iloilo le fa’amasinoga fa’atasi ma vaega talafeagai, ma avea le fofo o lo o fuafua e fai ma vaega o le fa’amasinoga.I lenei vaitau, o le faʻaaliga o le "faʻasaina le faʻaogaina" o le glyphosate o le a le aoga.

 

 

Tala'aga o le "fa'asaina le fa'aoga" o le glyphosate i Initia

 

 

I le taimi muamua, o le faʻaaliga na tuʻuina atu e le malo tutotonu ia Oketopa 25, 2022 na taʻua ai o le glyphosate e mafai ona faʻaaogaina e tagata faʻamaʻi faʻamaʻi (PCOs) ona o ona faʻafitauli faʻafitauli i le soifua maloloina o tagata ma manu.Talu mai lena taimi, na'o le PCO o lo'o umia se laisene e fa'aoga ai vaila'au mata'utia e fa'asaga i rodents ma isi fa'ama'i e mafai ona fa'aogaina le glyphosate.

 

 

O Mr. Harish Mehta, Faufautua Faʻatekinisi a le Indian Crop Care Federation, na taʻu atu ia Krishak Jagat e faapea "O le CCFI o le tagata muamua na molia i le faamasinoga mo le solia o tulafono i le faʻaaogaina o le glyphosate.O le glyphosate ua faʻaaogaina mo le tele o tausaga ma e leai se aʻafiaga leaga i fualaʻau, tagata soifua poʻo le siosiomaga.O lea aiaiga e feteenai ma manaoga o le aufaifaatoaga.”

 

 

O Mr. Durgesh C Sharma, Failautusi Aoao o le Indian Crop Life Organization, na ia taʻu atu ia Krishak Jagat, "Mafaufau i le fausaga o le PCO a le atunuu, o le faaiuga a le Delhi High Court e lelei.O le faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina o le glyphosate o le a matua aʻafia ai faifaatoaga laiti ma faifaatoaga laiti.“


Taimi meli: Nov-26-2022
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou