I le tau mafanafana o le 2022, o faʻalavelave tau le tau na mafua mai i le maualuga o le vevela o le tau na sosolo uma ai le itulagi i matu.E le gata na sili atu le maualuga o le vevela i tala faasolopito, ae na umi foi se taimi umi.I Saina, e tusa ai ma faʻamaumauga a le National Climate Center, mai ia Iuni e oʻo i le ogatotonu o Iulai naʻo ia, o le maualuga o le vevela o le tau na ufitia ai se nofoaga e sili atu i le 5 miliona sikuea kilomita.O le maualuga o le vevela o le 76 nofoaga o le tau a le atunuʻu i le salafa o le atunuʻu na sili atu nai lo le tau faʻasolopito.E tusa ma le 900 miliona tagata i Saina ua mafatia i le sili atu i le 30 aso o le maualuga o le tau.
O uo o lo'o totōina succulents i luga o le poletito po'o le patio, o a mai au succulents?I lalo o le si'osi'omaga o le maualuga o le vevela ma le la i le taumafanafana, fa'atasi ai ma timuga, e faigofie ona tautau i luga succulents.I le taumafanafana, o succulents e sili ona faigofie i le vai ma le pala uliuli, ma e faigofie foi i iniseti fua.E i ai se auala e faasaoina ai i latou?

Succulents o le tautotogo e faapenei.

d38b6c1a7ea4acd7d69cffc75a0855b

 

 

83e444c17d706043f9d21153835cdb1
1. O le ki e puipuia ai le pala o le vai succulent:
I le taumafanafana, e tatau i succulents ona gauai atu i le puipuia o le pala uliuli muamua, aloese mai faʻamaʻi pipisi, aloese mai le tele o timuga, ma faʻalogo i le paolo.I le vaitau o timuga, e tatau foi i succulents ona aloese mai timuga faifaipea.O le la i le aoauli ma le aoauli, faatasi ai ma le mafanafana o le ea ma le leaga o le ea, o nei succulents o le a le pine ae tautau.I le vevela ma le susū siʻosiʻomaga i le taumafanafana, succulents e faʻapitoa foi ona faʻatupuina faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama, lea e mafai ona osofaʻia mai manuʻa o succulents.
E le gata i lea, aʻo leʻi oʻo mai le vaitau o timuga, pe a amata ona vevela le tau, e taua tele foi le faʻasalaina muamua o succulents e puipuia ai le tuputupu aʻe o faʻamaʻi faʻamaʻi.E masani lava, faʻapipiʻi le carbendazim solution, thiophanate-methyl solution poʻo le mancozeb solution i le tolu poʻo le fa vaiaso, o le auala sili foi lea e puipuia ai le pala uliuli succulent.

113e88815c22817d8cf6d4c8a35c30d
2. Filifiliga eleele ma ulo
O le tele o le susu o le palapala po'o le palapala vevela e mafai foi ona mafua ai le pala o a'a uliuli.Pe a totoina succulents, e tatau ona lelei le faʻaogaina o le ea ma alavai o le palapala.E mafai ona e fa'aopoopoina ni palapala fa'atosina lapo'a i le palapala.E tatau ona sili atu i le 50% i le 70% o le ipu palapala le palapala palapala.Aua le filifilia ni ipu fugala'au lapopoa Afai e lapo'a tele le fagu fugala'au, o le a leaga le fa'aogaina o le ea ma alavai.O le tele o le palapala o le a mafua ai foi ona teu le vai i totonu o le eleele ma e le mafai ona alu i le taimi, o se tasi foi lea o mafuaaga autu o aʻa pala uliuli.

2589eaceca4e9f33785c28281731aaa
3. Le tulaga o a'a succulent ma pala
A mae'a ona sua le a'a pala, ona liu samasama ma magumagu ai lau lau, ma to'ulu pea lau.E toulu lau lau pe a pa'i atu.I le taimi nei, o loʻo i ai se faʻafitauli i aʻa.
O le laau atoa e tatau ona tosoina i luga i le taimi, ma faʻamama aʻa pala.A maeʻa le faʻamamaina, e tatau ona faʻasusu le pito i lalo o lona rhizome i se vaifofo bactericidal pei olefofo o le carbendazim, thiophanate-methylfofo po'omancozebfofo, ona mago lea.Fa'atoa mafai ona toe toto le manu'a i le palapala fou.
O lala succulent ua tipiina e tatau ona mausali ae le o'o.Ona mafai lea ona tuʻu lala manuʻa mamago i se nofoaga faʻafefe ma paolo.Ia mautinoa e te le totoina vave.Tuu i latou mo le sili atu i le 7 aso ma faʻatali mo le tupu.O le manu'a i le pito i lalo ua malolo, ma o sina indole butyric acid ua faaopoopo i le tipi.

943b33f19d66dc74a203611f9135770
4. Fa'ama'i iniseti ma fa'amama fa'ama'i:
A e tausia succulents, e tatau foi ona e saunia muamua ni fungicides ma iniseti.O mea e masani ona faʻaaogaina e aofia ai imidacloprid, carbendazim, ma isi.
Pe a tausia succulents, e tusa lava po o le a le lelei o le paolo ma le faʻafefe e faia i le taumafanafana, e tatau ona faia le faʻamaʻi masani.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a vevela tele i le taumafanafana, tusa lava pe paolo i fafo, e maualuga tele le vevela.O lona uiga o le faʻanofoina o succulents i totonu.Taofi se tama'i ili i luga ina ia faigofie ona latou oo atu i masina vevela vevela, pe a e fa'ainu i latou i se vaifofo carbendazim i le lua vaiaso pe sili atu.
E masani lava, pe a tatou faʻatau succulents ipu i le tautotogo ma le tautoulu, e mafai ona tatou tanu ni nai vailaʻau paʻepaʻe i le palapala pe a tatou totoina, ina ia aloese mai le faʻatupuina o aʻa mealybugs ma isi iniseti laiti.O se ituaiga faiga lelei tele.o vailaau.

3dcb646962b87f54d1f9c5c872f4250

E tatau ona fa'amama ma fa'ama'i fa'ama'i a'o le'i fa'ama'i le palapala o lo'o totō ai succulents, e mafai fo'i ona fa'asusu le 'ele'ele o lo'o fa'asusu ai le carbendazim e aveese ai siama mai le palapala.
5. Le lelei tele o le taumafanafana i totonu:
Pe a tausia succulents i le taumafanafana, e le faʻafefe i le taeao poʻo le aoauli.A matua vevela le tau ia Iulai ma Aukuso, e faʻagata le faʻasusu.I isi masina o le taumafanafana, ua lava le tuʻuina atu o sina vai i nisi taimi, ma faʻafefeteina foi e lelei.Aua le soona vai.Nai lo lena, ia vai i le afiafi po o le po pe a manino le tau.Aua le faasūsū i laulaau.I le taumafanafana, pe a susulu le tau i le po, e vave tele le faʻaaogaina o le vai.A maualuga tele le vevela i le ao, o le faʻafefeteina o le a faʻateleina ai le oti o succulents.
Pe a masani ona maua succulents, o loʻo i ai lau mamae ma samasama i le pito i lalo o le rhizome, lea e tatau ona aveese i le taimi.
Mulimuli ane, ou te fia avatu ia te oe se fautuaga.Afai o oe o se uo e totōina succulents ipu i luga o le faapaologa, i le vevela vevela, e fautuaina e aveese le succulent toto laau i totonu, aemaise lava pe afai o le ea malulu po o le ili laitiiti e ki i le fale, o le succulent e faigofie ona faaalu i totonu. taumafanafana, e ui O le setete o le a sili atu ona leaga, ae o le mea sili e mafai ona tausia ola.


Taimi meli: Sep-26-2022
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou