pyriproxyfen

O le Pyriproxyfen ose fa'aoga e masani ona fa'aogaina e fai ma fa'atonuga o le tuputupu a'e o iniseti e pulea ai le faitau aofa'i o lago ma namu.O se filifiliga lauiloa i le au fa'apolofesa fa'ama'i fa'ama'i ona o lona lelei ma le saogalemu.

O vailaau iniseti e taofia ai le tupu a'e o iniseti e avea ma tagata matutua e ala i le faalavelave i le taamilosaga o le olaga o le iniseti.E fa'ata'ita'i i hormones e fa'atonutonu ai le tuputupu a'e ma le atina'eina o iniseti, e taofia ai i latou mai le matua ma toe fa'atupuina.

O se tasi o aoga autu o le pyriproxyfen o lona maualalo oona i tagata ma isi mammals.Ua mae'a su'esu'eina ma maua ai e leai ni a'afiaga leaga i tagata, fagafao po'o lafumanu.

O le isi itu lelei o le fa'aogaina o le pyriproxyfen o le fa'aitiitia lea o le a'afiaga o le tete'e fa'atusatusa i isi iniseti.E mafua ona e taulaʻi i le tuputupu aʻe ma le tuputupu aʻe o iniseti nai lo o latou tino, lea e taofia ai iniseti mai le tetee atu i vailaau faʻasaina.

O le Pyriproxyfen e masani ona faʻaaogaina i le tele o faʻaoga, e aofia ai le puleaina o le faitau aofaʻi o namu, aemaise lava i taimi o faʻamaʻi pipisi e namu e pei ole dengue, malaria ma le Zika virus.E aoga foi i le puleaina o lago i nofoaga o lafumanu po o faatoaga moa.

pyriproxyfen

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina i pisinisi faʻapisinisi, o loʻo avanoa foi pyriproxyfen mo le faʻaoga ile fale.E mafai ona maua i totonu o iniseti pulumu, aerosol, ma namu, ma avea o se filifiliga sili ona lelei mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo vaʻavaʻai e pulea faʻamaʻi i totonu o latou fale.

I le fa'ai'uga, o le pyriproxyfen ose insecticide sili lea e aoga i le tapeina o lago ma namu e aunoa ma se fa'alavelave tele i tagata ma isi mammals.O lona maualalo oona, maualalo le lamatiaga o le tete'e ma le agava'a ua avea ai ma se tasi o filifiliga sili ona ta'uta'ua a fa'apolofesa fa'ama'i fa'ama'i ma tagata ta'ito'atasi.Faatasi ai ma Pyriproxyfen, e mafai ona e faatofa atu i lago leaga ma namu e faavavau.


Taimi meli: Me-08-2023
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou